Zvezda iz Marselja dovela reprezentativca Crne Gore, Ubović u Ferencarošu

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.06.21. | 18:15

Nekoliko zanimljivih vaterpolo vesti

Crvena zvezda je posle Stefana Pješivca dobila još jedno pojačanje za novu sezonu, a kapicu crveno-belih nosiće još jedan reprezentativac Crne Gore, Bogdan Đurđić, preneo je portal vaterpolovesti.

Nekadašnji vaterpolista Budve rođen je 1996. godine, a prethodne četiri sezone je proveo u francuskom Marselju, sa kojim je osvojio duplu krunu i učestvovao je na finalnom turniru Lige šampiona u Beogradu. Đurđić je sa francuskom ekipom 2019. godine osvojio Kup Evrope i u tom takmičenju je bio veoma raspoložen, pošto je na 12 mečeva postigao 30 golova. Sa kapicom Marselja odigrao je i 25 utakmica u Ligi šampiona i bio strelac 27 golova.

Izabrane vesti

Standardni je reprezentativac Crne Gore za koju je nastupao na prethodna dva Evropska prvenstva, u Barseloni 2018. i Budimpešti 2020. godine. Pre Đurđića, za Zvezdu je potpisao bivši centar Špandaua, Stefan Pješivac, koji će verovatno zameniti japanskog centra Jusukea Šimicua, a očekuje da Crvena zvezda dovede još nekoliko pojačanja, kako bi mogla da parira Novom Beogradu i Radničkom.

Iz vaterpola nam stiže još jedna vrlo zanimljiva vest. Nemanja Ubović je novi igrač vicešampiona Evrope, mađarskog Ferencaroša. Povremeni reprezentativac Srbije i bivši igrač Beograda, Vojvodine, Breše, Barselonete, OSC-a i Sabadelja, odlučio je da se vrati u Mađarsku, gde je igrao od 2017. do 2020. godine.

Klub iz Budimpešte je napustilo sedam igrača, ali je već stiglo šest pojačanja. Iz Ferencvaroša su posle nekoliko trofejnih sezona otišli Tamaš Sedlmajer, Andraš Gardonji, Nikola Jakšić, Tamaš Mezei, Janis Funtulis, Nikolas Konstantin-Bikari i Gergo Zalanki, a pored Ubovića, stigli su još Danil Merkulov, Luka Damonte, Lorinc Gabor, Erik Molnar i Daniel Šakonji.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara